Assessments

Assessments

Wilt u graag inzicht in de competenties en potentieel van uw medewerkers? Wilt u weten of iemand de geschikte kandidaat is voor een (openstaande) functie? Een Assessment onderzoek maakt snel inzichtelijk over welke competenties, persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden een (toekomstige) medewerker beschikt. CBE heeft veel ervaring met het afnemen van assessments en het opzetten van Development Centers. Wij gebruiken instrumenten die valide en betrouwbaar zijn en goed ingezet kunnen worden om snel in beeld te krijgen hoe bepaalde competenties ontwikkeld zijn bij individuen. 

Assessments op maat: Door middel van een uitvoerige analyse van behoeften en verwachtingen stemmen wij onze assessments af op de specifieke situatie in uw organisatie. Als het assessment plaats vindt in het kader van een werving- of selectieprocedure, wordt de analyse vertaald in een functie- en competentieprofiel. 

Onze typen assessments:

  • Assessment Centre (focus op het kunnen van de kandidaat)
  • Development Centre (focus op de ontwikkelingsmogelijkheden van een kandidaat)
  • Birkman-assessment (focus op loopbaanbehoefte, sterke competenties en match met werkomgeving)

Onze assessments worden uitgevoerd door gecertificeerde assessors en eigen psychologen, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen. De resultaten van het assessment worden altijd teruggekoppeld in een betrouwbaar en objectief advies aan de kandidaat en verwoord in een schriftelijke rapportage.