Leiderschap maakt het verschil

Leiderschap ontwikkelen met Leadership4You

Met onze leadership4You aanpak gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek van Zenger|Folkmanwordt de focus gelegd op leiderschapscompetenties die het verschil maken en die u verder helpen in het uitbouwen van uw sterktes.

Binnen onze leergangen wordt gewerkt aan het verder ontwikkelen van effectief, krachtig leiderschap via de programmalijn van Leadership4You. Leadership4You ondersteunt bij uw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en biedt u een divers aanbod aan van effectieve leiderschapsprogramma’s die uw leiderschap zullen verstevigen en krachtig ontwikkelen.

Exclusief voor Nederland hebben wij een strategisch partnership met Zenger|Folkman. De programma’s zijn uniek en hoogwaardig en worden wereldwijd door de Top 500 Forbes organisaties toegepast. Uit het onderzoek van Zenger|Folkman wordt duidelijk dat het uitbouwen van sterktes en het werken met aanvullende competenties de weg naar excellentie is.

leadership4you

“De kwaliteit van leiderschap bepaalt, meer dan andere factoren,
het succes of falen van een organisatie’’.

Effectief Leiderschap

Goed is niet hetzelfde als uitstekend. In het huidige, snel veranderende en competitieve klimaat zijn de organisaties die het beste presteren degenen met het meest vaardige, enthousiaste en op resultaten gerichte personeel. De Effectieve leiderschap ontwikkelmethode helpt goede leiders excellente leiders te worden, helpt hen bij het verbeteren van hun uitgesproken sterktes.

De leider als Coach

Effectieve coaches stellen de behoeften van medewerkers centraal, stellen krachtige open vragen, luisteren effectief en maken gebruik van empathie. Zij verhogen de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie en helpen medewerkers het beste uit hun zelf te halen. Medewerkers voelen zich hierdoor meer gewaardeerd en zijn sneller bereid om meer te geven.

Effectieve feedback

Effectieve leiders herkennen de noodzaak en waarde van het geven van professionele feedback voor hun organisaties. Het effectief geven en ontvangen van zowel opbouwende als corrigerende feedback door leiders of professionals is een belangrijk en bewezen instrument voor het beter functioneren van medewerkers en de invloed hiervan op de resultaten van de organisatie.

Zenger | Folkman

Zenger|Folkman is voorloper op het gebied van leiderschapsontwikkelprogramma’s en biedt hoogwaardige leiderschapsontwikkeling- en corporate programma’s aan binnen alle sectoren, industrieën en markten in de wereld. (o.a. voor General Mills, AT&T en GAP). De methode is door de Harvard Business review uitgeroepen tot de beste leiderschapsmethode, teneinde leiders te ontwikkelen die er echt toe doen.